Novinky ze světa nemovitostí a bydlení

, 602 712 407
Stiskni pro hledání
Nový makléř - nový začátek? Nový makléř - nový začátek?

Sami se rozhodujete a sami si vybíráte. Jestliže nejste spokojení ve své práci, nečekejte na zázrak. Prostě si vyberte něco jiného. My Vám dáváme šanci stát se realitním makléřem.

Prodáváte nemovitost? Získejte ZDARMA našeho průvodce prodejem! Prodáváte nemovitost? Získejte ZDARMA našeho průvodce prodejem!

Kompletní průvodce prodejem nemovitosti - vše od stanovení ceny po nejčastější chyby. Návod dostupný každému z Vás!

Chcete najít dům či byt v Brně a okolí? Víme, kde hledat! Chcete najít dům či byt v Brně a okolí? Víme, kde hledat!

Najít ideální dům, nebo perfektní byt je pěkná fuška. Podívejte se na naši nabídku na www.nemovitosti-brno.cz, případně nám napište na info@alvareal.cz Najdeme, co hledáte!

Hledáme dalšího člena týmu! Hledáme dalšího člena týmu!

Jsme super tým a hledáme někoho, kdo se k nám bude hodit a umí být zapálený do své práce. Lenochy, slibotechny ani machry tu nechceme. Neslibujeme a nehrajeme si na nic, co nejsme, za nás mluví naše práce.

Archiv novinek

finance hypotéka chaty práce daň realitní makléř hodnocení realitní kancelář stavební pozemky prodej pozemku pozemky nemovitost brno brněnské byty realitní makléř exkluzivní smlouva prodej bytu dům prodej domu reals spolupráce realití zákon byty v brně převod bydlení bezrealitky prodej rd znalecký posudek můj dům real daňové přiznání tok peněz koupě poradna chalupy nabídka práce realitní kancelář brno hledám bydlení brno úvěr kupující blog obchodní prostory reality bydlíte výhody prodej pozemku chci koupit chci prodat sklady prodávající rodinné domy ocenění nemovitosti
 



Články na této stránce:

Chalupáři jsou zpět

Chalupáři jsou zpět

Co Čech, to muzikant, ale také chalupář. Chaty a chalupy mají v České republice velkou tradici, i když zájem o jejich koupi nebyl vždy tak vysoký. V poslední letech ale naopak získávají opět na atraktivitě. Čím je to způsobeno a jaký to má důsledek?

» Celý článek


Nový bydlení – co zařídit jako první?

Nový bydlení – co zařídit jako první?

V životě každého z nás jednou přijde okamžik, kdy je třeba provést některé důležité změny. Učinit kroky, které nás posunou někam dál. Jedním z takových významných okamžiků bývá zpravidla stěhování. Snad každý, kdo měnil svou trvalou nebo dočasnou adresu, nám dá za pravdu, že to nebývá úkol příliš snadný, spjata je s ním totiž celá řada starostí. Tím hlavním, co musíte řešit, je najít samotné místo vašeho budoucího působiště. Hledání vhodné nemovitosti svěřte do rukou ověřené realitní kanceláře, která se na trhu s byty a domy dobře orientuje. Zprostředkuje vám tak bydlení rychleji a zároveň pomůže se vším, co k tomu patří. Zajistí kompletní právní servis i návrh smlouvy, postará se o veškerou administrativu. Na vás tak zbude se „jen“ přestěhovat.

» Celý článek


Splňte si sen o krásné zahradě!

Splňte si sen o krásné zahradě!

Snad každý z nás někdy zažil stěhování. Do většího města, do jiného bytu. S tím vším je spjata spousta starostí a povinností, které je třeba splnit. Ne všichni se ve všech procesech a postupech vyznáme, proto je dobré svěřit se do rukou zkušené realitní kanceláře, která vám se vším poradí – pomůže vám najít nové bydlení i prodat to stávající, je schopná zajistit vám financování nemovitosti a poskytne i další služby, včetně poradenství a právního servisu. S její pomocí tak brzy najdete domov, po kterém toužíte.

» Celý článek


Zařizujeme nový byt – od podlahy

Zařizujeme nový byt – od podlahy

Alespoň jednou za život se tomu nevyhne patrně nikdo z nás – stěhování. Se změnou bydliště je spjata spousta věcí, které je třeba zařídit. Tím prvním, co musíte začít neprodleně řešit, je poohlédnout se po novém bydlení. S jeho hledáním vám pomohou realitní kanceláře, které zprostředkují prodej i pronájem všech druhů nemovitostí. Zároveň vám pomohou prodat také bydlení stávající.

» Celý článek


Jak se zabydlet v novém bydlení

Jak se zabydlet v novém bydlení

V životě každého z nás někdy nastane chvíle, kdy je třeba se stěhovat. Ať už kvůli práci, rozrůstající se rodině či jiným důvodům. Tím prvním, co musíte v takovém případě začít řešit, je otázka bydlení – tedy, kam se odstěhovat. S hledáním toho správného bytu nebo domu se můžete obrátit na realitní kanceláře, které mají s pronájmem a prodejem nemovitostí bohaté zkušenosti. Jejich služby oceníte také v případě, že chcete prodat bydlení stávající.

» Celý článek


Nová koupelna

Nová koupelna

Nejeden z nás už zažil stěhování, někdo možná dokonce i vícekrát. Jistě nám tak dá za pravdu, že to není nic jednoduchého, spjato je s tím totiž celá řada úkolů. Tím prvním a stěžejním je bezpochyby najít si nové bydlení. S hledáním té správné nemovitosti, kterou si chcete koupit nebo pronajmout, vám pomohou realitní kanceláře, mají s tím totiž bohaté zkušenosti. Ušetří vám tak nejen čas, ale také hromadu starostí, neboť dobře ví, co všechno je potřeba pohlídat a zajistit. Postarají se také o prodej vašeho stávajícího bytu či domu.

» Celý článek


Nové bydlení

Nové bydlení

V životě každého z nás jednou nastane doba, kdy je třeba se stěhovat. Za lepší prací, do jiného města, do většího bytu kvůli rozrůstající se rodině… Důvody mohou být různé. V ten okamžik, kdy se pro stěhování rozhodnete, je třeba začít řešit spoustu věcí. Tou nejdůležitější z nich je najít si nové bydlení. S hledáním vám pomohou realitní kanceláře, které s tím mají bohaté zkušenosti. Ať už máte zájem o byt nebo rodinný dům, chcete si ho pronajmout či koupit, můžete se na ně spolehnout. Obrátit se na ně můžete také v případě, že chcete prodat bydlení stávající.

» Celý článek


Feng Shui - jak mít harmonický domov i život?

Feng Shui - jak mít harmonický domov i život?

Pořádek dělá přátele, říká se. A pořádek ve Vašem domově dělá klid a pohodu. Alespoň to tvrdí stará čínská nauka Feng Shui, která obsahuje rady ohledně uspořádání místností i nábytku v domě a bytě. Pokud se Vám špatně spí, nebo si nedokážete užít rodinnou večeři, přečtěte si dnešní článek - třeba Vám i pár maličkostí zlepší atmosféru ve Vašem domově.

» Celý článek


Osobité bydlení - tipy pro útulný a pohodlný domov

Osobité bydlení - tipy pro útulný a pohodlný domov

Můj dům, můj hrad, říká se. Každý z nás dle svých přání i možností vybavuje své bydlení. Ovlivňují nás trendy i vlastní vkus. Časopisy jsou plné inspirace i tipů na designový nábytek a moderní doplňky. My jsme to vzali tak trošku z jiného soudku a poradíme Vám, jak ze svého domova udělat odraz sebe sama.

» Celý článek


Podlahy - výhody a nevýhody jednotlivých druhů

Podlahy - výhody a nevýhody jednotlivých druhů

Pokud si zařizujete dům či byt, bude jednou z větších investicí i ta do podlahové krytiny. Sepsali jsme Vám proto tento článek, kde uvádíme několik druhů podlahové krytiny včetně všech jejich kladů i záporů. Po čem tedy můžete doma chodit?

» Celý článek


Dvougenerační bydlení - výhody i nevýhody

Dvougenerační bydlení - výhody i nevýhody

Ještě před několika lety bylo soužití rodičů a dětí, které mají už své vlastní potomky, celkem normální a běžnou věcí. Dvougenerační domky byly ekonomické a přítomnost prarodičů byla praktická. Jaká je situace dnes? Které problémy v rámci takového soužití vznikají a jak se dají řešit?

» Celý článek


Nezapomeňte: Daň z nemovitosti

Nezapomeňte: Daň z nemovitosti

Rok se s rokem sešel a kromě jiných povinností je tu i povinnost zaplatit daň z nemovitosti. Není to příjemná záležitost, ale každopádně je to nutnost. To, jestli se vás placení daně z nemovitosti týká, kdy je potřeba přiznání podat a jaké změny jsou platné od roku 2016 se dozvíte v tomto článku.

» Celý článek


Vánoční dekorace

Vánoční dekorace

První adventní neděle přináší tu pravou vánoční atmosféru, kterou spousta lidí ráda přenáší i do svého obydlí. Jak si svůj domov naladit na vánoční notu? Poradíme vám, kterými doplňky dům zútulnit a vánočně vyladit, i bez toho, abyste ho celý osázeli světýlky.

» Celý článek


Čističky vzduchu - součást moderního bydlení

Čističky vzduchu - součást moderního bydlení

Jako TIP na vánoční dárek pro celou můžete brát tento blog. Zaměřili jsme se v něm na čističky vzduchu. Bohužel smog, prach i alergie jsou běžnými součástmi života, proto je potřeba chránit svoje zdraví. Pokud tedy chcete dýchat co nejčistší vzduch a nemáte to štěstí, že byste žili někde na samotě, investujte do čističek. Zejména v ložnicích a dětských pokojích budou výborně sloužit. Jak je ale vybrat, kolik stojí a na co se při koupi zaměřit jsme vám samozřejmě sepsali. Čtěte dál.

» Celý článek


Zimní zahrada - kousek ráje u vás doma

Zimní zahrada - kousek ráje u vás doma

Zimní zahrada je ideální místo pro odpočinek v případě, že nelze kvůli počasí svůj volný čas trávit venku. Ne každý byt a dům nabízí prostor k vybudování zimní zahrady, ale pokud se chystáte na její stavbu, máme tu pár věcí, které je potřeba před její realizací zvážit. Také jsme vám sepsali několik tipů, jak ji vybavit.

» Celý článek


Koupelnové trendy

Koupelnové trendy

Koupelna není pouze místo pravidelné hygieny, ale také domácími lázněmi a místem relaxace pro její majitele. Měla by tedy splňovat více požadavkům. Trendy jsou sice pomíjivé, ale mohou vám při výběru základního vybavení i doplňků. Co je tedy aktuálně in ve světě koupelen? Vybrali jsme pár užitečných i zajímavých trendů.

» Celý článek


Sušička prádla - koupit, či nekoupit?

Sušička prádla - koupit, či nekoupit?

Pro někoho zbytečný luxus, pro jiného nezbytnost. Sušičky na prádlo nejsou zatím součástí každé české domácnosti, nicméně se těší čím dál větší oblibě. Panuje kolem nich několik mýtů a polopravd. Proto jsme se rozhodli, že vám zjistíme fakta. Má sušička prádla více výhod, nebo nevýhod? Čtěte.

» Celý článek


Revize komínů - nepodceňujte ji

Revize komínů - nepodceňujte ji

S prvními mrazíky přichází i zahájení topné sezóny. Před tím, než si začnete svůj domov vyhřívat, pozvěte si kominíka. Doporučená je jednoroční kontrola komínů, a to právě nejlépe před zahájením topné sezóny. Vyplatí se ale i kontrola na jejím konci

» Celý článek


Jakou střešní krytinu vybrat?

Jakou střešní krytinu vybrat?

Chcete střechu rekonstruovat, nebo stavíte zcela nový dům? V obou případech vám pomůže dnešní článek, kde jsme sepsali, co náš trh nabízí včetně plusů a mínusů všech variant.

» Celý článek


Zabezpečte si svůj dům

Zabezpečte si svůj dům

Můj dům, můj hrad. Jenže na rozdíl od hradu, domy nemají vysoké hradby ani příkopy kolem, které ho chrání a brání. Proto je potřeba zvážit, jak svoje obydlí ochránit před zloději. Jak vybrat firmu, která dům zabezpečí, kolik to bude stát a jaké možnosti máte? Čtěte v našem blogu.

» Celý článek


Půda a rekonstrukce - jak ji proměnit v bydlení?

Půda a rekonstrukce - jak ji proměnit v bydlení?

Půdy dnes už neslouží pouze jako seníky nebo skladiště, ale dají se využít k příjemnému bydlení. Majitel každého domu se snaží jakékoliv volné místo, a proto právě půda je často navržena k rekonstrukci. Útulné bydlení však nelze vytvořit snadno a často se pak majitelé setkávají se spoustou překážek a riziky. Než se tedy do zvelebení půdního prostoru pustíte, přečtěte si náš článek, ať víte, s čím počítat.

» Celý článek


Družstevní byt - proč si ho (ne)vybrat?

Družstevní byt - proč si ho (ne)vybrat?

Bydlení v družstevním bytě je trend, který se pomalu vrací, nicméně spoustu kupujících se mu stále vyhýbá. Proč si ale družstevní byt pořídit? Jaké výhody takové bydlení má? Pokud i vy váháte, přečtěte si článek, do kterého jsme vám shrnuli obecné informace včetně všech pozitiv a negativ.

» Celý článek


Výhody pasivních a nízkoenergetických domů

Výhody pasivních a nízkoenergetických domů

Pasivní a nízkoenergetické domy jsou čím dál žádanější. Jsou dražší než běžné domy? Co je jejich výhodou? Na tyto otázky jsme se zaměřili v dnešním článku. Pokud tedy o stavbě rodinného domu uvažujete, podívejte se i na tyto moderní stavby. Dobrá izolace a nízká energetická náročnost nejsou jedinými pozitivy těchto domů.

» Celý článek


Krby a krbová kamna

Krby a krbová kamna

Vrátit se z chladného počasí domů, kde vás zahřeje nejen čaj, ale také teplo z krbu, je snad snem každého z nás. Jak takový sen ale změnit v realitu? Proč si krbová kamna domů pořídit? A jak je vybrat?

» Celý článek


5 kroků k vybavení ložnice

5 kroků k vybavení ložnice

Ať už jste ranní ptáčata, nebo sovy, které rády ponocují, v ložnici trávíte spánkem spoustu času. To, jak se vyspíte, často ovlivní celý váš den. Věnujte tedy péči nejen spánku, ale i vybavení celé ložnice. Jak na to jsme vám sepsali v 5 bodech.

» Celý článek


Nová kuchyň - jak ji naplánovat?

Nová kuchyň - jak ji naplánovat?

V tomto článku jsme se zaměřili na kuchyňskou linku, a to přesně na to, kolik stojí i to, jak a kde ji vybrat. Na závěr článku máme pro vás radu ohledně toho, na čem rozhodně nešetřit.

» Celý článek


Jak zařídit studentské bydlení

Jak zařídit studentské bydlení

Studenti jsou na to nejspíš lépe než dříve a nežijí jen o chlebu a vodě, stále však nepatří k nějak závratně bohaté skupině. Jenže i přesto chce každý svůj volný čas trávit v příjemné prostředí, proto si i svůj přechodný domov vyladit. Jak tedy zútulnit studentský pokoj a neutratit všechny peníze? Máme tu pár rad!

» Celý článek


Trend - nábytek z palet

Trend - nábytek z palet

Jistě jste již zaznamenali trend nábytku vytvořeného z dřevěných palet. Proč se tak rozšířil a jakými způsoby můžete palety využít? Čtěte dál!

» Celý článek


Praktické doplňky, které zdobí kuchyň

Dekorace tvoří domov. I kuchyň si zaslouží doplňky, kterými ji vyšperkujete. Navíc lze spojit příjemné s užitečným. Jak prakticky vylepšit kuchyň? To vám rádi poradíme.

» Celý článek


Vana, nebo sprcha? Dilema malých prostor

Vana, nebo sprcha? Dilema malých prostor

Velká koupelna nabízí ten luxus, že se do ní vejde jak vana, tak sprchový kout. Jenže spousta z nás má k dispozici mnohem menší prostor a před sebou tak dilema – vana, nebo sprcha? Výběr je velmi individuální a záleží na spoustě faktorů. My jsme vám sepsali výhody i nevýhody každého z řešení. Vybrat si už musíte sami.

» Celý článek


Grily, krby, ohniště

Grily, krby, ohniště

Od jara až do podzimu lze využít příjemného počasí a venku na terase či balkoně si zagrilovat. Příprava jídla na grilu je u nás čím dál oblíbenější. Teplých letních nocí není navíc tolik, kolik bychom si přáli, takže jsou v hledáčku „grilařů“ i ohniště a krby, které pobyt venku zpříjemní a prodlouží. Krby, grily a ohniště – jak je vybrat případně svépomocí vybudovat objasníme v dnešním článku.

» Celý článek


Připravte zahradu na zimu

Připravte zahradu na zimu

Jakmile skončí babí léto, přijde čas, kdy je potřeba myslet na zazimování zahrady. Nejčastěji tyto přípravy na zimu probíhají během listopadu, záleží ale i na tom, kdy zima udeří. Jak zahradu na chladné počasí připravit?

» Celý článek


Malý byt, velké problémy

Malý byt, velké problémy

Co je malé, to je hezké, ale každý, kdo obývá malý prostor, ví, že ho není lehké zařídit tak, aby nebyl přeplněný a zároveň v něm bylo vše, co je potřeba. Malý byt má ale i své výhody – je útulný, není tak náročný na úklid a spotřeba energií není tak vysoká. Jak tedy efektivně využít každé volné místo a zároveň si z bytu neudělat skladiště?

» Celý článek


Balkon - vaše místo klidu a relaxu

Balkon - vaše místo klidu a relaxu

V městském bytě je balkon často jedinou možností, jak si užít venkovního posezení v (alespoň částečném) soukromí. Jak si ho upravit tak, abyste se v něm cítili co nejlépe? Pár tipů pro vás máme v dnešním blogu. Balkon je v případě městského bytu jediné místo, kde si můžete užít soukromého venkovního posezení. Jak si ho tedy upravit tak, aby bylo účelné a zároveň příjemné? Připravili jsme pro vás pár tipů, jak ho zařídit.

» Celý článek


Koupelna - ráj relaxu

Koupelna - ráj relaxu

Koupelna není pouze místem ranní a večerní hygieny, stává se i relaxační zónou bytu, kde se každý majitel může po náročném dni rozmazlovat. Pokud se chystáte stavět, či rekonstruovat své domácí lázně, přinášíme vám pár tipů, které vám pomohou při plánování stavebních prací i výběru zařízení.

» Celý článek


Ložnice a obývák v jednom

Ložnice a obývák v jednom

Někdy nás okolnosti donutí vzdát se ložnice – ať už je to kvůli dětem a jejich pokoji, nebo proto, že máme malý byt. V obou případech se však řeší problém, kde a jak ložnici vytvořit tak, aby to bylo praktické i hezké. Jak tedy využít každé místo a zároveň neudělat z místnosti sklad plný různého nábytku? Jak dobře spát i žít na malém prostoru?

» Celý článek


Pokoj pro školáka, který vydrží

Pokoj pro školáka, který vydrží

S příchodem školního roku řeší rodiče školáka i jeho „pracovní“ prostředí. Děti rychle rostou, mění se jim záliby, a proto je prioritou hlavně praktičnost a užitečnost vybavení pokoje s ohledem na potřeby i vývoj školáka. Jak tedy vytvořit pokoj, kde se bude dobře studovat a jeho nábytek nebude potřeba každý rok měnit?

» Celý článek


Koupě pozemku - na co si dát pozor

Koupě pozemku - na co si dát pozor

V tomto blogu se zaměříme na stavební pozemky, a to zejména na to, co udělat před tím, než si takový pozemek koupíme.Jak na to?

» Celý článek


Mezonet - výhody i nevýhody takového bydlení

Mezonet - výhody i nevýhody takového bydlení

Kupujete byt a rozhodujete se, jestli vybírat mezi novostavbami, nebo si pořídit starší byt, který si zrekonstruujete podle svého? Nevíte, jestli raději přízemní byt se zahrádkou, nebo útulné podkroví s terasou? Jednou z možností je i mezonet, který je dnes velmi moderní. Co přesně mezonet je a jaké výhody a nevýhody má oproti klasickým bytům?

» Celý článek


Výhodné hypotéky - čas pro nový domov?

Výhodné hypotéky - čas pro nový domov?

Úrokové sazby jsou na historickém minimu a jelikož většina z nás nemá na nákup nemovitosti dostupnou hotovost, je závazek ve formě hypotéky nutností. Možná, že právě teď je tedy ten pravý čas jít bydlet do vlastního.

» Celý článek


Pozor na skryté strašáky u rekonstrukce

Pozor na skryté strašáky u rekonstrukce

Odvahu a pevné nervy si připravte v případě, že se rozhodnete pro rekonstrukci starší nemovitosti. Bohužel často až stavební práce ukáží, co se pod povrchem skrývá a je potřeba opravit, předělat nebo rovnou zbořit. Rekonstrukce je nejen finančně, ale i časově a psychicky velmi náročná. Každý by se měl připravit na to, že i přes štědrý a promyšlený rozpočet se může stát cokoliv. Naplánujte si vše dopředu, počítejte se vším a připravte si finanční rezervy, i tak ale myslete na to, že překvapit vás může vlastně cokoliv.

» Celý článek


Chata snů - jak ji vybrat?

Chata snů - jak ji vybrat?

Město a život v něm má určitě spoustu výhod, ale odpočinout si od ruchu a víkend strávit někde v klidu a pohodě u lesa má něco do sebe. Při krásném počasí je ideální strávit na chatě nebo chalupě více než 2 dny v týdnu. Pokud hledáte místo pro odpočinek, pomůžeme vám. Než však začnete zkoumat jednotlivé nabídky, urovnejte si své požadavky a určete si, co všechno od chaty či chalupy očekáváte, jaké má mít dispozice a kde se má nacházet. My vám s tím snad trochu pomůžeme právě díky tomuto blogu.

» Celý článek


Útulný domov - jak na to?

Útulný domov - jak na to?

Každý z nás se chce ve svém domově cítit dobře. Atmosféru i styl je ukryt často v detailech, proto se v tomto blogu zaměřujeme právě na doplňky. Ty nejsou až tak velkým zásahem do rodinného rozpočtu, ale dokáží odvést hodně práce. Jak si tedy vybudovat levně a chytře útulný domov?

» Celý článek

Těmito tlačítky podpoříte a doporučíte naše stránky ostatním uživatelům internetu. Děkujeme.

Tel.: 602 712 407
Email:
Web: BLOG Alvareal
© BLOG Alvareal
Zásady používání cookies

Odeslat

Zadejte svůj email budeme Vás informovat o novinkách, výhodných akcích a slevách. Registrace je zdarma a lze ji kdykoli zrušit.

Webdesign studio TAOX je také autorem webů

Reklamní agentura specializovaná na prostředí internetu a medií.

Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Více o cookies Rozumím